Skip to main content
Trustpilot

WAGRAIN

SKIFERIE I WAGRAIN 

SKILØB TIL ALLE NIVEAUER

OM WAGRAIN 

I hjertet af Salzburgerland ligger danskerfavoritten Wagrain. Byen ligger i midten af de tre dale, der tilsammen går under navnet Salzburger Sportwelt Amadé, som også huser andre populære destinationer. Wagrain har i mange år været en af de mest populære destinationer for danske skiturister, og det er skam ikke uden grund.

Områdets i alt 350 km pister byder på fantastisk skiløb til ethvert niveau, og et moderne liftsystem gør det hurtigt og nemt at bevæge sig rundt i området. Har I børn eller andre nybegyndere med, så tilbyder Wagrain skiskole til alle aldre. Der er mulighed for alt fra børnepasning af de mindste til øvede hold for de lidt større – oven i købet med danske instruktører på mange af holdene. Byen byder på hyggelig østrigsk stemning med et godt udvalg af restauranter og barer, ligesom der oppe på pisterne findes et utal af hyggelige hytter, der kan stille selv den største sult eller tørst. En ferie til Wagrain er skiløb, underholdning og hygge til skiløbere i alle aldre.

Wagrain – hygge med og uden ski på

Wagrain byder på hygge og underholdning til hele familien. Rejser I med børn, så er det vigtigt med sjove aktiviteter til hele dagen. 

Mange ønsker at komme på skiskole, og her har Wagrain undervisning i verdensklasse – uanset alder og skiniveau. Skiskolen i Wagrain har mange danske instruktører, så der vil derfor være gode muligheder for undervisning på dansk. I området Wagrainis Winterwelt kan børn – og barnlige sjæle – teste deres evner på ski på sjove begynderbakker, og i den børnevenlige funpark, kan der prøves kræfter med hop og andre udfordrende elementer

Der findes dog også dage, hvor dårligt vejr eller en træt krop gør, at man ikke vil bruge hele dagen på ski. Og skiferien kan selvfølgelig også bruges på aktiviteter uden for pisten. Her er Wagrains vandland Wasserwelt Wagrain en oplagt aktivitet for trætte skiløbere i alle størrelser. Vandlandet har bl.a. en stor udendørs opvarmet pool, vandrutsjebaner og wellness – og indgang til vandlandet er gratis for alle med et liftkort.

Guidens tip

Brug en aften på at opleve den smukke aftenudsigt med en 6,5 km. lang kælketur fra Kleinarler Hütte. I bliver hentet for foden af bjerget og kørt op til en hyggelig bjælkehytte, hvor vi får os en varm kop kakao. Derefter går turen nedad via den naturlige kælkebane. Det skal nok få adrenalinen til at pumpe hos unge såvel som gamle.

Læs mere om byen og skiløbet i wagrain 

Skiløbet

Børnebakker🗸
Fun Park🗸
Offpiste🗸
Stort skiområde🗸

Byen

Afterski✮✮✮
Charme✮✮✮✮
Restauranter✮✮✮
Shopping✮✮✮✮
Velegnet til familier✮✮✮✮✮

Fakta om WAGRAIN

Antal lifter271
Byens højde900
Højeste skiløb2200
km. blå piste275
km. langrend63
km. piste i alt760
km. rød piste390
km. sort piste95

Bedst egnet for

Velegnet for begyndere✮✮✮
Velegnet for børn✮✮✮✮✮
Velegnet for eksperter✮✮✮
Velegnet for offpiste✮✮
Velegnet for snowboardere✮✮✮✮
Velegnet for øvede✮✮✮✮
Fritekstsøgning

Indkvarteringer

Alpenleben Apartments
Om Apartment Alpenleben - Apartment Alpenleben tilbyder et udbud af lejligheder I høj standard fra 75 til 100 m2. Alle 21 lejligheder er designet således at de passer til alle former for ferie, om du...
Centrum500 m
Lift200 m
Pist200 m
Chalet Alpenleben
Om Chalet Alpenleben - Chalet Dorf Wagrain Alpenleben har en helt unik beliggenhed i Wagrain lige ved foden af Grafenberg bjerget og med kun ganske få meter til liften og lige ved pisten. Chaleterne...
Centrum500 m
Lift200 m
Pist200 m
Skileje100 m
Gästehaus Schattauer
Moderne famillievenlige lejligheder med fantastisk udsigt og nybagt brød - Gästehaus Schattauer er bygget i 2019 og er topmoderne og fuldt funktionelle lejligheder med panoramaudsigt over bjergene. A...
Centrum200 meter
Lift600 meter
Pist600 meter
Haus Annemarie
Lejligheder tæt på både skiløb, lifter og centrum - I Haus Annemarie bliver du budt varmt velkommen af familien Bichler. Lejlighederne ligger med flot udsigt over bjernene og med mulighed for at stå...
Centrum400 meter
Lift150 meter
Pist50 meter
Haus Obauer
Rummelige lejligheder centralt med skibussen lige udenfor - Haus Obauer er centralt beliggende i Wagrain, lige overfor byens torv, med kun 5 minutters gang til Grafenberg-liften og lige i centrum af...
Centrum0 meter
Lift600 meter
Pist600 meter
Hotel Sonne
Klassisk østrigsk hotel med god mad - Hotel Sonne er med sin fredfyldte beliggenhed i Kirchboden i Wagrain et oplagt sted at holde ferie. Fra hotellet har du kort afstand til både skilift- og piste...
Centrum400 meter
Lift150 meter
Pist50 meter
Pension Zum Wilden Hannes
Charmerende morgenmadspension med sauna med perfekt beliggenhed midt mellem de 2 hovedlifter - Det familiedrevne Pensionat zum Wilden Hannes tilbyder er med til at skabe rammerne for den perfekte ski...
Centrum700 meter
Lift1000 meter
Pist1000 meter
Sportshotel Wagrain
Kæmpe spaområde, legeområde og konferencefaciliteter - Sporthotel Wagrain ligger i naturskønne omgivelser og byder på et 1000 m2 stort spaområde med swimmingpools, saunaer, jaccuzzier, dampbad og me...
Centrum400 meter
Lift100 meter
Pist100 meter

Skiløb

350 km pister i Wagrain

Med 350 km. pister er der i Wagrain nok at folde sig ud på – for den øvede såvel som for den nye skiløber. Med base i Wagrain kan I tage på opdagelse rundt i flere forskellige områder - alt sammen forbundet af et moderne liftsystem. 

Grafenberg Express kører fra Wagrain by og op til Grafenberg-bjerget. Her finder I flere begyndervenlige pister i områderne omkring Alpendorf og St. Johann. Fra den anden ende af Wagrain kan man tage den nyrenoverede gondollift Flying Mozart. Herfra kan I stå på ski i Flachau, som byder på lange og mere udfordrende pister. Her findes blandt andet pisten Rote 8’er – en berømt piste med gode muligheder for at få testet de brede sving. Begge områder er bundet sammen af den store kabinelift G-LINK, så det ikke er nødvendigt at tage skibus. 

En skiferie til Østrig er selvfølgelig ikke komplet uden et ordentligt frokostmåltid, og her skuffer Wagrain heldigvis ikke. Hele området byder på et rigt udvalg af hytter, der serverer østrigske specialiteter som wienerschnitzel, kaiserschmarrn og selvfølgelig også en jägertee til de kolde dage.

Ny lift forbinder områderne

Som noget nyt er det muligt at tage direkte fra Flachau til områderne Flachauwinkl, Kleinarl og Zauchensee. Den splinternye lift Panorama Link forbinder områderne, og gør det nemt og smidigt at tage sig til de tre områder. Den direkte adgang til Zauchensee-Flauchauwinkl-Kleinarl åbner op for et helt nyt område med pister i forskellige sværhedsgrader, og områdets høje beliggenhed gør det snesikkert hele sæsonen. Derudover finder I også Østrigs største snowpark i Flachauwinkl, hvor der altid er god mulighed for at se nogle af de dygtigste freestylere udfolde sig på de store hop og andre elementer.

Langrend

Ønsker I at opleve Wagrain med langrendsski under fødderne, findes der også gode muligheder for dette. Fra Wagrain kan I komme ud på en række langrendsspor af forskellig sværhedsgrader. Og til den ambitiøse langrendsløber er der Tauern-sporet, der med sine 63 kilometer får jer rundt i store dele af det smukke terræn i Salzburger Sportwelt.

Liftkort

Liftkortet som hører med i rejsen til Wagrain giver adgang til hele Ski amadé som har i alt 760 kilometer pister. I Wagrain betales der et liftkort depositum som returneres hvis liftkortet bliver afleveret retur efter end skirejse. 

Byen

Hygge i byen Wagrain

En gåtur ned ad Wagrains hyggelige torv byder på et stort udvalg af gode restauranter og barer. Her finder I alt fra det autentiske østrigske køkken til det mere moderne og internationale. Og som resten af Østrig, så byder Wagrain selvfølgelig også på fantastisk afterski. I bunden af Flying Mozart-liften finder I afterskistedet Kuhstall, som altid er garant for ægte østrigsk afterski-stemning med alt hvad det indebærer.

 

 

Hvordan du kommer til Wagrain

Transport til rejsemålet skal gerne være så let og smidigt som muligt. Med en placering kun 1 times kørsel fra Salzburg lufthavn er Wagrain en lettilgængelig destination for alle, der vil rejse med fly. Foretrækker I at køre i bil, kan turen til Wagrain klares med cirka 10 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse.

Så vil I til et familievenligt område med gode muligheder for skiløb til folk på alle niveauer, så er en tur til Wagrain et perfekt bud.

Se mere om indkvarteringerne i Wagrain her:

Unikke oplevelser

LUMBERJACK

Er du I Wagrain så tag et smut forbi Lumberjack til en frokost. Lumberjack rummer en stor food hall, så her er du helt sikker på at der er noget for alle. Når du er på Lumberjack spisr og drikker du kan økologiske vare fra nærområdet. F.eks. dyrker de selv deres egne grøntsager og krydderurter, og har deres egne høns. Stedet er delt op i flere forskellige områder. Det nederste plan er designet til børn, her findes der også flere forskellige børneaktiviteter. De andre plan byder på både lounge områder, indendørs samt udendørs områder. På Lumberjack er der plads til alle. 

WASSERWELT WAGRAIN

Wasserwelt er et stort wellness område samt vandland belligende i Wagrain. Her finder du både indendørs og udendørs pool områder, med 5 forskellige vandrutchebaner. Til de aller mindste er der også en børnepool. Derudover er der 1 familievenlig sauna og en 15+ sauna. 

 

 

Skileje og skiskole

 

SKILEJE

Udstyr 

6 dage 

7 dage 

8 dage 

Ski, støvler og stave – easy carver 

688 kr.  

688 kr.  

756 kr.  

Ski, støvler og stave – top carver 

1.002 kr. 

1.002 kr.  

1.097 kr. 

Ski, støvler og stave – VIP carver 

1.260 kr.  

1.260 kr.  

1.363 kr.  

Ski, støvler og stave- excellence  

1.349 kr.  

1.349 kr.  

1.449 kr. 

Ski og stave – easy carver 

688 kr.  

688 kr.  

756 kr.  

Ski og stave – top carver 

858 kr.  

858 kr.  

933 kr.  

Ski og stave – VIP carver 

1.090 kr.  

1.090 kr.  

1.185 kr.  

Ski og stave – excellence  

1.158 kr. 

1.158 kr.  

1.288 kr.  

Snowboard og støvler 

995 kr.  

995 kr.  

1.097 kr.  

Snowboard  

879 kr.  

879 kr.  

961 kr. 

Snowboard og støvler - under 14 år 

749 kr.  

749 kr.  

831 kr.  

Snowboard – under 14 år  

606 kr.  

606 kr.  

668 kr.  

Ski, støvler og stave – under 14 år  

545 kr.  

545 kr.  

620 kr.  

Ski, støvler og stave – under 6 år  

395 kr.  

395 kr.  

436 kr.  

Ski og stave – under 14 år  

395 kr.  

395 kr.  

436 kr.  

Ski og stave – under 6 år  

300 kr.  

300 kr.  

334 kr.  

Skistøvler 

327 kr.  

327 kr.  

361 kr.  

Skistøvler - under 14 år  

170 kr. 

170 kr.  

184 kr.  

Langrand ski, støvler og stave  

477 kr.  

477 kr.  

525 kr.  

Rygbeskyttelse  

225 kr.  

225 kr.  

252 kr. 

Rygbeskyttelse – under 14 år 

198 kr.  

198 kr.  

225 kr.  

Hjelm voksen 

143 kr.  

143 kr.  

157 kr.  

Hjelm barn  

143 kr.  

143 kr.  

157 kr.  

 

SKISKOLE

Gruppeundervisning ski – 4 timer x 6 dage - børn mellem 6-13 år 

3.293 

Gruppeundervisning ski – 4 timer x 6 dage - børn under 6 år 

3.104 

Gruppeundervisning ski – 2 timer x 4 dage 

1.628 

Gruppeundervisning ski – 2 timer x 5 dage 

1.787 

Gruppeundervisning ski – 2 timer x 6 dage 

1.945 

Gruppeundervisning snowboard – 2 timer x 4 dage 

1.628 

Gruppeundervisning snowboard – 2 timer x 5 dage 

1.832 

Privatundervisning – 1 time eftermiddag 

553 

Privatundervisning – 1 time formiddag 

674 

Privatundervisning – 2 timer eftermiddag 

1.105 

Privatundervisning – 2 timer formiddag  

1.347 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort