Skip to main content

ST ANTON

SKIFERIE I ST. ANTON

En klassiker med fantastiske oplevelser på og uden for pisterne

 

For de fleste skigæster er St. Anton er velkendt klassiker i Alperne. Det er et af de mest berømte skiområder i Europa, og det er ikke uden grund. Med 305 kilometer pister er der rig mulighed for godt og varieret skiløb rundt i den østrigske Arlberg-region. De fleste skientusiater valfarter dog til St. Anton for at begive sig ud i den fantastiske offpiste ved det verdenskendte Valluga-bjerg. St. Anton byder på mere end 160 kilometer offpiste-ruter, hvilket gør det til et sandt offpiste-mekka!

Selvom skiløbet i St. Anton er i verdensklasse, så er afterskien i byen mindst lige så kendt blandt vante skigæster. De to legendariske afterski-barer Mooserwirt Alm og Krazy Kangaruh byder på noget af det bedste afterski i Alperne med garanti for høj stemning, store weissbiers og støvledans på træbordene. 

Alt i alt, så er en skiferie til St. Anton det perfekte valg til skientusiasten, der vil have mest muligt ud af skiløbet såvel som afterskien.

Læs mere om byen her:

Fritekstsøgning

Skiløbet

St. Anton har hele 305 kilometer pister, som spreder sig rundt i området. Her er noget for enhver, men det er dog et område, der egner sig bedst til erfarne skiløbere. En stor del af pisterne er røde og sorte, og der er dermed gode muligheder for at få fart i skiene på de mange stejle pister. 

Der findes dog også gode blå pister til dem, der skal have en pause fra de udfordrende nedfarter. Ved Rendl-sektoren findes flere blå pister, hvor mindre erfarne skiløbere kan boltre sig i mere begyndervenligt terræn. 

 

Offpiste i verdensklasse

Siger man St. Anton, så vil de fleste offpiste-entusiaster få julelys i øjenene. Området i Tyrol er nemlig kendt og bredt anerkendt som et af de absolut bedste, når det kommer til offpiste-ruter. Derudover er St. Anton en af de europæiske destinationer med mest snefald i løbet af sæsonen, og man kan derfor forvente fantastiske sneforhold.

Blandt kendte ruter kan nævnes Valluga, Hinterrendl og Schöngraben, og store dele af offpiste-terrænnet er lettilgængeligt fra lifterne i området. Dog kræver flere offpiste-ruter, at man er ledsaget af en lokal bjergguide, og topliften Valluga 2 lukker ikke skiløbere ind uden en bjergguide. Vi anbefaler derfor, at man tager kontakt til en bjergguide, som kan sikre, at der er helt styr på sikkerheden. Derudover kender de til de bedste og mest uberørte områder, hvilket er af stor værdi på dage med mange ligesindede pudderløbere. Vores guider samarbejder med bjergguiderne i byen, og de står klar til at hjælpe med kontakt, planlægning og booking.

Få et overblik via pistekortet her:

Byen

Spørger man folk, hvor Alpernes bedste afterski findes, så vil mange uden tvivl pege på St. Anton. De legendariske affterski-barer Mooserwirt Alm og Krazy Kanguruh har i mange år dannet ramme om fantastisk afterski-stemning i den østrigske eftermiddagssol. 

Stemningen her lever op til alle forestillinger om østrigsk afterski med støvledans på træbordene, store weissbiers og østrigske mænd i lederhosen. Og det hele akkompagneres selvfølgelig af DJ'ens playliste med schlager-klassikere fra DJ Ötzi, heriblandt den lokale klassiker "Anton Aus Tirol". 

En livlig hovedgade

Efter eftermiddagens afterski-strabadser bevæger folk sig ned i byen, hvor der på byens bilfri hovedgade findes masser af muligheder for at stille aftensulten eller slukke tørsten. Flere restauranter i byens centrum serverer god lokal mad, hvor man kan nyde klassiskere som wienerscnhitzel, spätzle og andet godt fra tyrolerkøkkenet. 

Har man ikke fået nok fest og farver på afterskien, så findes der i hovedgaden også flere barer og natklubber, som holder åbent til langt ud på natten. Her er der altid høj stemning med festglade skigæster fra hele Europa.